In requie aeterno

Henno tijdens de Q-reis van 2012

De Weegschaal is niet meer

Wij willen niet geloven dat Henno Poesse door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. En toch is het zo; die realiteit heeft zich meer en meer opgedrongen. Op dinsdag 2 juli 2019 namen we afscheid van hem. Het blijft onvoorstelbaar.

Henno's plaats binnen het dispuut als lid en als reünist was een heel bijzondere. Als geen ander wist hij te verbinden; hij was de schakel tussen de verschillende generaties van Mezekouw. Dat deed hij op zijn eigen wijze; vriendelijk, open en oprecht geïnteresseerd. Als reünist bleef hij zich vol toewijding inzetten voor het dispuut. Hij was er altijd, kende iedereen en regelde 'het geld'.

Henno, de leegte die je achterlaat is immens. Voor je rol binnen Mezekouw willen we je hartelijk danken.

Afscheid van de Polder

Tot ons groot verdriet is onze dispuutsgenoot Floris Oliemans, alias De Polder, op dinsdag 2 april 2019 onverwacht overleden. Floris was tijdens zijn studietijd in Maastricht actief lid van Mezekouw, onder meer in de rol van penningmeester en princeps. Ook na zijn studententijd bleef het contact met zijn dispuutsgenoten hecht.


Floris was niet alleen een dispuutsgenoot, hij was bovenal een fijne vriend; intelligent, geïnteresseerd en met een uniek gevoel voor humor. Wij hebben veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen. Dispuutsborrels of dispuutsweekenden zullen niet meer hetzelfde zijn. Tegelijkertijd herinneren wij de vele mooie momenten die wij met Floris binnen E.H.D. Mezekouw hebben beleefd. Daar zijn wij dankbaar voor.


Floris